2020-10-31 228 瀏覽
又到咗要買外賣 速食篇今日晚餐想食啲暖粒粒 飽肚 健康嘅食物上次食壽司飯 今次經過鴻福堂見啲蒸飯好似唔錯 就試試佢都有幾款揀 有肉餅 排骨我揀咗依個黑松露南瓜滑雞紅米飯 ($50)買咗可以幫你叮返熱Size 都啱做dinner 飯都夠食餸就少咗少少 但係唔差 除左南瓜 仲有粟米同紅籮蔔粒🌽🥕而且真係有黑松露 味道仲好出添南瓜切到好細粒 好精緻 食落好甜同比較似南瓜蓉🎃啲雞真係幾腍幾滑 而且有雞味 證明新鮮 雖然份量比例上少咗啲粟米就好甜同清脆鮮甜👍🏻成個飯較可惜係啲米飯😕🍚啲飯又唔似人地蒸飯少少硬/有飯焦質感佢係一舊舊咁 但係同時又淋到少少似粥嘅質感...紅米比例又少 完全冇口感 算好難食嘅米👎🏻比起小學飯盒啲飯更差都係撈咗南瓜同餸先食曬成個飯-餸菜配料係好食同豐富嘅😋好可惜米飯唔靚 大大降grade唯一好在食完有住家飯味道 幾温暖 又健康啲 冇咁高鈉如果想濃味啲 可以自己加豉油價錢都ok 原先有優惠做緊買2個$50 = $25/個 不過冇人同我share$30/個就一般般啦 食完都飽嘅服務都唔錯如果想搵健康快餐或者掛住屋企飯餸可以買鴻福堂 不過建議唔係買蒸飯 而係其他 可能湯包 淨餸
又到咗要買外賣 速食篇
今日晚餐想食啲暖粒粒 飽肚 健康嘅食物
上次食壽司飯 今次經過鴻福堂見啲蒸飯好似唔錯 就試試佢
都有幾款揀 有肉餅 排骨
我揀咗依個黑松露南瓜滑雞紅米飯 ($50)
買咗可以幫你叮返熱

唯一好在食完有住家飯味道 幾温暖 又健康啲 冇咁高鈉
如果想濃味啲 可以自己加豉油
$30/個就一般般啦 食完都飽嘅
服務都唔錯
如果想搵健康快餐或者掛住屋企飯餸可以買鴻福堂 不過建議唔係買蒸飯 而係其他 可能湯包 淨餸 粉麵 包點 嗰啲
外賣自取