2008-07-22 21 瀏覽
約左一年先見一次既朋友. 上年o係Baby Blue, 今年都係Baby Blue. 我同朋友都係叫左lunch set A, 番茄汁煙肉磨菇三文魚意粉. 有湯或者沙律跟: 湯有羅宋湯或者磨菇湯, 沙律就叫左個waitor講3次都聽唔倒佢乜。。。 照揀沙律! 反正應該都比湯健康d, 朋友就要左羅宋湯沙律到! 原來係薯仔沙律...好多沙律醬! 還可以咁啦, 但可能同湯一樣咁肥囉我去Baby Blue其中最鐘意既就係佢既蒜蓉牛油搽麵包, 好少餐廳有! 麵包亦都係o岩o岩烘起, 有好多黑芝麻o係面, 唔錯唔錯意粉d番茄汁好似朋友碗羅宋湯度"不"落去咁, 好稀, 不過都好重番茄味, I like!切到一個個cube既三文魚好明顯係主角,肉質好嫰滑,煮得岩岩好,份量都好夠,但磨菇就少得可憐, 煙肉就完全食唔出。 唔緊要。。。我終於食三文魚!整體個意粉係幾好味既~但我朋友就食淨一半。。。跟住惡夢就開始發生啦叫餐飲,yarp左waitor好耐先有人理我地。。。叫左好簡單既檸茶檸水,等呀等呀, 點知個甜品士多啤梨奶凍未叫佢上就黎左先,食完甜品餐飲都未到!奶凍還可以。。creamyd會更好終於終於等到杯
跟住惡夢就開始發生啦
終於終於等到杯檸水啦。。。早知叫埋個waitor埋單啦, 因為, 我地之後係要勁揮手咁都無人理嫁, d waitor明顯見到我地都好似扮見唔倒咁, 終於有人理我地, 跟住又要等等等等等, 救命我重要趕住番office家嘛!真係要大叫"無該!!!!!" 先有人sao下眉頭,示意叫我地再等多一陣, 真係激到我火爆!
本來都食得ok開心嫁, 就係咁等等等又等,搞到我唔想再黎啦!食物質素係唔錯既, 價錢亦都合哩, 但服務就每況逾下! 其實我上次黎都已經係咁嫁啦, 估唔到今次都重係咁差!小男孩真係要面壁思過,反省一下啦!