2019-05-07
今日朋友帶我去大埔食一間 CP 值好高既泰國餐廳。下午 5 點半左右去到,因為未到晚市時段,所以全場得我地一台客,叫咗鮮蝦炒金邊粉、公車諗霸、忌廉芝士雞翼拼泰皇單骨雞翼、脆爆芒果園、Combo 小食拼盆。Combo 小食拼盆 ($52) : 有蔗蝦、炸春卷、炸魚蛋同章魚餅。每樣都好好味,尤其係蔗蝦真係做得好出色,外皮香脆得嚟內裏彈牙。👍🏻 👍🏻公車諗霸 ($78) : 唔係普通生蝦刺身咁簡單,有別於其他餐廳,每隻生蝦都肥美肉厚,而且重爽口彈牙。👍🏻 👍🏻 👍🏻忌廉芝士雞翼拼泰皇單骨雞翼 ($58) : 呢個雞翼雙拼幾貼心,唔洗怕要食好多之剩重可以試哂兩款雞翼 ; 單骨雞翼食落超級方便,而忌廉芝士餡既雞翼食落都幾惹味。鮮蝦炒金邊粉 ($88) : 上枱時相當吸睛,蛋網包住既香噴噴既金邊粉,而調味料就係碟邊可自行調味,鮮蝦大隻爽口之剩金邊粉亦炒得不錯,唔太油膩又唔太乾身,時間掌握得好好。脆爆芒果園 ($58) : 見到實物真係嘩一聲,真係大杯到兩個人飲都夠 ; 芒果乳酪沙冰上面鋪滿了忌廉,而且重有爆谷同芒果麻糬,真係超級正。😍 😍 😍朋友真係無介紹錯,真係超級正,而且係 7 點前埋單重有