(非會員)
2007-02-16 7 瀏覽
早兩日係情人節,諗住同男朋友o係dates度食情人節晚餐啦.跟據舊年o既經驗,預早一個月打電話訂檯,點知佢地話未出到個special menu所以唔接受.都算啦,我咪等到一個禮拜前再打電話囉,點知佢地仲係話未出到個菜單,但係接受我book檯.如果唔係舊年o係o個度食得好好地,我都諗住轉場添.結果o個晚去到,門口無人serve不特止,招呼真係好混亂.到坐低o左,睇埋個"special" menu,真係新不如舊.今年個menu好頹,無乜菜式揀唔在講,連個湯都只係微溫,無煙出,明顯唔夠熱.菜式o既擺設同味道其實都係同平時一樣水準.唔係唔好食,只係入唔到新鮮o既食材.但係就凸顯o左個廚o既功力,因為佢將d普通o既料煮到可以食得落肚.