2018-03-21
肥奶蓋mix with 消滯茶,飲好定唔飲好 😂當年貢* 奶蓋賣得好hit, 之後好似冇禁受歡迎,但近兩三年又一推舖頭出奶蓋,都唔知點揀好😓😓曾聽聞呢間不錯,見佢裝修又有諗過度過,又set 高枱高櫈俾食客休息下;又見佢啲職員好有熱情有講有笑教人點飲奶蓋,我今日決定幫襯佢😂但一睇meun 出事,太多茶揀。餐牌就推介金鳳茶王 (望完都唔知咩黎), 可能晏就買冇禁多人,職員都有問下我啲口味而俾意見,就推介奶蓋四季春 (茶味較濃),冇刻意介紹自己皇牌我覺得已經同其他店好唔同 🙌第一口呷奶蓋,雖然冇另一間大埔店禁濃“結”,但都好有芝士咸香味同滑滑的~~ 再飲下終於飲到四季春,可能奶蓋太濃,所以初初飲會覺得有啲淡,心諗說好的茶味濃呢?但當飲左一半奶蓋,決定用飲管飲,當冇奶蓋阻住 😂😂,茶味來了,正,完全唔捨得搞混,兩種味道都好鍾意 😋😋旺角有間飲品店可以encore 了😘下次試下其他茶先~以26蚊買到呢杯同服務,不錯吧 ~~
旺角有間飲品店可以encore 了😘
下次試下其他茶先~
以26蚊買到呢杯同服務,不錯吧 ~~