呢間o野想幫襯好耐,最主要因為佢店名同一d 菜式名,用上o左音譯馬來文,聽落好搞笑,可能衍生出第二個意義,咩o野「辣死你嗎」(nesi lemak)……早去都未坐滿,但七點前已經爆晒要搭檯,再出面仲有好多人等緊,好好生意~餐廳接近舊式涼茶鋪o既設計,但又有股馬來亞風情。有個復古o既大鐘,o係整點o既時候會鳴響,天花上有住舊式轉扇。我記得之前去penang,o個度d 餐廳間間都係咁樣,不過呢度就有冷氣。先點個古路仔肉骨茶,佢有多種口味選擇,試o左個三層肉肉骨茶($33)。睇圖,以為係個一人份量o既燉盅咁大(因為佢另外有一個$128 好多料,咁我suppose 其他會係細盅),點知原來都好大盅。叫肉骨茶有得免費添湯,加埋佢有好多舊肉,感覺好抵叫!店員姐姐親自幫我地調製o左碟調味料,話可以佐以個肉骨茶。就咁飲,先嚐到好濃郁腩肉o既味道,中藥味唔過火,反而味甘清甜;落埋d 蒜蓉辣椒,會再多一點嗆口o既感覺。三層肉層次分明,鬆軟唔韌,簡直可以單獨成為主菜。十分讚!招牌芽菜雞飯($63) 係menu 第一頁o既主打菜!白切雞經過浸煮,味道鮮美而肉質依然嫩滑,仲已經起晒絕大部份骨,讓你可立即大快朵頤

三層肉肉骨茶 ($33)

招牌芽菜雞飯($63) 係menu 第一頁o既主打菜!白切雞經過浸煮,味道鮮美而肉質依然嫩滑,仲已經起晒絕大部份骨,讓你可立即大快朵頤。雞以芽菜墊底,吸收o左部份雞汁,送飯唔錯。黃薑飯o既薑味適中,質感乾爽。唯獨呢個飯應該仲有馬拉泡菜,可能俾漏o左……
招牌芽菜雞飯 ($63)
招牌芽菜雞

跟住就係試那個「辣死你嗎」,其實即係椰漿飯o既意思。因為頭先叫o左個雞,所以叫o左個牛,點o左仁噹牛肉配椰漿飯($55)。好精緻,有各式配菜圍到好靚。先食鹹魚花生口笠濕開下胃,仲有幾舊薯仔,又係覺得呢個幾抵食~
仁噹牛肉配椰漿飯 ($55)

牛肉雖然看似有d 乾身,但食落實際上係好腍。個飯係椰香咖哩飯(好笑,我fd 最初以為係甜……),比我想像中要辣一點,我就無點埋佢附送o個隻特製辣醬喇,不過鍾意食辣o既人應該會覺得好正。
仁噹牛肉
三層肉肉骨茶 ($33)
招牌芽菜雞飯 ($63)