2021-05-23 66 瀏覽
同朋友傾開邊間日本嘢好食,行過見到呢間外觀同食物樣超級靚就衝入去食飯啦!本身間野係環境好開揚,用咗好多玻璃同木材design,而且坐得多相對舒服,冇乜壓迫感,作為一間日本嘢我就係鍾意呢啲元素,就係一定要坐得舒服!好啦講返嘢食啦,今次我哋嗌左個「三重大極上丼」同「三色海膽盛丼」😈😈聽到個名都好邪惡啊! 不過講呢兩個正餐之前,首先要讚讚個麵豉湯,超級足料,有基本嘅海苔,仲有牛肉粒、蘿蔔嗰啲材料,又真係幾有誠意㗎! 👅三重大極上丼 ($398) 👍🏻👍🏻👍🏻有拖羅、海膽同蟹肉,滿足晒自己食野嘅三個願望!要讚一讚個蟹肉,幾重蟹味,再配埋個拖羅同埋海膽一齊食嘅時候,襯到絕😍 👅三色海膽盛丼 ($288) 👍🏻👍🏻有齊三款海膽,其中一款係比較清甜,去到最高橙色嗰款真係非常濃郁,再加埋隻鵪鶉蛋令到成啖飯嘅after taste好飽滿好滿足🤞 論個滿足感一定係「三重大極上丼」,一啖食晒三款海鮮,呢啲機會唔係周不時都有㗎。

👅三重大極上丼 ($398) 👍🏻👍🏻👍🏻

👅三色海膽盛丼 ($288) 👍🏻👍🏻