天氣凍特別想食香口惹味既,咁啱朋友之前介紹個間食串燒燒烤既係附近,於是就收工就走左去山林道既Kebab BBQ Shop由於只係一個人,等左幾分鐘就有位啦!(算係一個人食飯既優點…?)店面唔算大,但係睇得出布置上花過心思,黑白簡約風簡單利落!我至愛!由於好肚餓,所以一共點左4款食品:香濃黃金蒜蓉燒扇貝燒日本鰻魚醬燒宮崎黑豚肉燒魷魚筒糯米飯香濃黃金蒜蓉燒扇貝扇貝比我想像中大隻(好多串燒店都用迷你版…)。個名亦無改錯,的確係香濃蒜蓉味,而且燒出黎個賣相好靚,如果唔係太飽會encore!燒日本鰻魚燒鰻魚好多串燒店都會有,欣賞呢度既燒鰻魚唔會燒至太乾身,外脆內嫩鎖住鰻魚既鮮味醬燒宮崎黑豚肉肥瘦均勻,燒的火侯恰好,面層一點的焦突顯燒汁同豚肉自身既鮮味燒魷魚筒糯米飯煙韌既糯米飯吸收左魷魚既香味,配合彈牙既魷魚筒。一口彈一口軟作為是晚最後一道菜非常完滿
由於好肚餓,所以一共點左4款食品:
燒日本鰻魚
黑豚肉
醬燒宮崎黑豚肉
燒魷魚筒糯米飯

題外話/補充資料: 布置用心,食物有質素,唯一缺點係價錢唔算平,不過以出品黎計,算係物有所值
2014-02-22
5 分鐘 (堂食)
蒜蓉燒扇貝
燒鰻魚