公司開年下午茶,本來懷著過年的好心情已預早一天電話預訂半隻乳豬,到時可以下午3點準時上來取,趕到下午茶時之用,到今天3點16分時上到來,我直接說回我留的姓和電話,那時候有個黑框眼鏡男,貌似經理定部長嘅物體,話係咪要半隻乳豬外賣,我話我有預訂同留咗,現在是上來取的,佢話唔緊要,都係一樣啫,現在幫你落單,現在燒,你等等,果邊俾錢先。 點樣一樣呀? 我趕時間,預訂係說了3點上來係攞得,唔係坐喺度浪費時間慢慢等你重新落單去燒隻豬,跟住收銀個女人收完錢,竟然冇諗過要找錢,黑框眼鏡男在這時候剛見到食環署主任到了檢查,然後好緊張咁行開了,就咁俾張單我叫我去果邊燒味廚房門口等,我話妳未找錢喎,佢諗咗一陣,眼神和態度也不好的才找了錢,然後我有點想攪清楚,係咪你哋自己漏單定點,我話我訂嘅時候係有個女職員幫我落單嘅,然後個女職員走出來說依家燒緊了,張單一早放了入廚房,佢哋漏了整,喺度互相推卸責任之際,黑框眼鏡男又走過來話(眼神態度極之冇禮貌,輕浮)話都燒緊啦,都燒好喇,我話係燒緊定燒好呀?燒好啦,語帶嘲諷咁,好似想講駛唔駛咁大反應!  我話早就應該要燒好啦,唔係咩叫預訂呀?我唔係要上來坐定定再等你20分鐘去
冇禮貌,輕浮)話都燒緊啦,都燒好喇,我話係燒緊定燒好呀?燒好啦,語帶嘲諷咁,好似想講駛唔駛咁大反應!  我話早就應該要燒好啦,唔係咩叫預訂呀?我唔係要上來坐定定再等你20分鐘去完事嘛!?

今時今日咁嘅服務態度,唔怪得之阿士厘道呢間店冇咩客啦,連大圍個間都執埋,你們公司是否要同員工再培訓一下呢? 唔係你們職員態度咁差,又愛理不理,都唔想浪費時間上來寫食評, 乳豬是好食,好香,皮脆,唔太肥, 但服務態度絕對是負分,唔該檢討吓!

外賣自取