2021-12-06
尋日星期日放假,同男朋友諗住去東涌行下Outlet,咁行行下肚餓就搵嘢食,就是旦搵間食肆求其填飽個肚算。見咁啱4點幾有下午茶平平地,就諗住試試佢啦🙂//咁我就嗌tea set 熊本炒飯,啲飯唔係新鮮炒,個飯外面就熱,裏面就微暖嘅,感覺就係翻叮🤦🏻♀️,汽水就原罐(套餐包埋唔洗額外加錢)。仲追加左份炸雞,係有啲咸,但表面炸粉唔厚,肉嫩,個人覺得個炸雞係成餐飯最正常🍗//到我男朋友,佢唔係嗌tea set,嗌左個生薑豚肉丼,16:45落單,17:30都仲未有得食,等嘅期間分別叫左兩個員工跟跟張單。咁我坐果個位係望到廚房嘅,邊等邊睇住佢出啲咩餐,全部都係 TEA SET💢離曬大譜‼️啫係唔叫下午茶就唔整係咪⁉️//最後等到好炆,決定唔要個飯,行到去收銀檯,就有個男職員衝出嚟同個收銀講,個生薑豚肉丼 廚房無整,取消個飯,講完就咁就走左去,一句唔好意思都無同我地講‼️心諗咩料❓做服務性行業唔係以客為本❓無客你何來有生意賺錢收入⁉️//真係好彩唔洗比加一,都唔值得比加一‼️相都懶得影‼️呢間野永無下次🙂
見咁啱4點幾有下午茶平平地,就諗住試試佢啦🙂