2022-01-04
事緣食飽飯8點幾想食個糖水行到黑布街 廣華街附近間間都排長龍經過呢間大半空位就入左去諗住糖水都唔伏得去邊(果然係平時太幸福...///1️⃣環境:座位比較逼,舖頭位於L字位,有一邊喺對住衛生環境一般嘅廁所(食物同廁公廁距離2-3米)。一坐底都無事,岩岩叫完野食就聞到陣味滲出黎。2️⃣服務:一個男仔管十枱客,有時佢仲會成日係廚房到唔出黎,枱面上面個掣狂㩒都無人理架。3️⃣出餐時間:幻彩千虹只係雜果涼粉用左30分鐘以上出餐,蛋白杏仁霜用左15-20分鐘。4️⃣食物質素 - 幻彩千虹($48) :7成係雜果,2成黑涼粉,1成少少嘅西米露,脆脆珠,奇亞子,椰底。味道正常到好似純粹食生果甘,唔知點解要30分鐘甘耐。佢餐牌係寫有黑白涼粉,但我碗入面搵唔到,問職員佢話「冇晒白涼粉,加多左啲其他嘢」。講真,你係點餐前就知無左啲咩點解唔同我講聲先等我決定,到食到一半發現底無左啲野就真係「煮到埋嚟局食」 - 嫩滑蛋白杏仁茶($38):杏仁味夠,但蛋白好碎無口感,杏仁茶唔夠滑,有顆粒感。///結論:隔離幾間即使要排隊都唔好食呢間。。。後悔。。。
行到黑布街 廣華街附近間間都排長龍
經過呢間大半空位就入左去
諗住糖水都唔伏得去邊(果然係平時太幸福...
///
4️⃣食物質素
味道正常到好似純粹食生果甘,唔知點解要30分鐘甘耐。
///
結論:隔離幾間即使要排隊都唔好食呢間。。。後悔。。。
幻彩千虹
嫩滑蛋白杏仁茶