2023-01-16
🕯️店名* #咯咯雞韓食店🕯️🔮地址* 尖沙咀亞士厘道20A號地舖 🔮沒有分店地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_韓國菜✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️➡️難得多人聚餐 有同事推介食呢間 就過黎試下好唔好味➡️入到去都幾full 氣氛唔錯 但略嫌射燈位置 影相會顯到個人好黃好暗➡️野食方面唔算好多選擇(系無咩我中意食既野😂)➡️食物質素一般般 有小部分食物都唔錯既 要識揀🤣價錢中上 唔係好值✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️🪄特濃部隊鍋 $238賣相唔錯 一上到嚟就見到有好多料 例如有年糕,午餐肉, 即食麵, 泡菜等 平時都可以喺普通嘅部隊鍋見到嘅野食 我都唔算係好食得辣 但係唔太食唔到辣味 但係未到未去到特別好食 所以唔算滿足 但打卡一流🪄蜜糖芥末炸雞 一份$198呢個我覺得好難食 佢啲醬太濃 芥末味太出 如果佢嘅蜜糖味比較明顯啲會更加好味 同埋佢嘅炸雞好似炸雞扒 肉質唔嫩 不推介🪄柚子檸檬炸雞 一份$198呢個比起上一份炸雞好食好多 甜甜酸酸 食落去完全唔膩 而且炸皮好脆口 不過都係同上一份一樣 似係炸雞扒 但調味唔錯🪄韓國燒酒支裝(米酒) $128呢個我飲咗半杯仔 其實冇
🔮地址* 尖沙咀亞士厘道20A號地舖 🔮
沒有分店
地區搜尋🔍🗾
#pickyme_尖沙咀
食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_韓國菜
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
➡️難得多人聚餐 有同事推介食呢間 就過黎試下好唔好味
➡️野食方面唔算好多選擇(系無咩我中意食既野😂)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🪄特濃部隊鍋 $238
🪄蜜糖芥末炸雞 一份$198
🪄柚子檸檬炸雞 一份$198
🪄韓國燒酒支裝(米酒) $128
呢個我飲咗半杯仔 其實冇乜酒味 有少少似益力多 所以唔太飲得酒嘅人都可以試下
🪄海鮮煎餅 $89
我覺得普遍嘅韓式煎餅都係比較稀身 但係佢嘅海鮮料都正常 如果係好似酒樓嘅薄撐我應該會更加鍾意食
🪄泡菜炒年糕$69
呢個都係十分不推介 一上到菜已經賣上十分不吸引 好似將啲大蔥泡菜炒埋一碟 唔講以為係大排檔😂 我好畀面咁食咗一嚿 但係真係好難食
🪄芝士薯條$68
呢一個正常發揮 佢嘅芝士都幾多 但如果佢嘅薯條炸得比較脆口啲 就更加好食呀
🪄黑白是良知(曲奇沙冰)$48
比想像中唔錯 正常得飲都係冇得選擇甜度 因為本身我係好少飲甜野嘅 但係我覺得可以接受 可以試下
🪄梨子汁$18
呢個睇賣相覺得普普通通 但我冇飲到所以不作評語
total連服務費$1159(7人分量)
🎈味道評分*😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇