2014-10-04 1648 瀏覽
又係月底出糧請老豆老媽子食飯既日子,之前喺雜誌見到荃灣呢度新開一間超抵食放題,就梗係要來試吓啦! 雜誌話預早訂位有88折,咁就當然幾大都訂咗先啦!呢間鋪入口雖然喺街角位,但係佢喺2/F,樓下1/F同G/F都比間泰國餐廳搞到我地以為行錯地方~入到去覺得呢間鋪都幾大,好多張枱得來又唔會坐得逼,絕對係聚腳既好地方!! 雖然佢既裝修格調唔多似放題,但係好坐同乾淨先係最重要!餓咗咁耐,坐低當然第一時間攞紙剔嘢食啦! 嘢食種類話多唔多話少唔少,基本上一般放題有既佢都有,不過刺身種類就少咗啲,至少冇我鐘意食既旗魚刺身=[第一ROUND都係以刺身為主,另外搭咗一堆既燒物/炸物等等,值得一讚既係佢地既服務,雖然當日坐得好滿,但係佢地依然招呼周到,眼見你想遞餐紙就已經主動行咗埋來,唔使你叫佢!上菜速度好快,第一樣嘢食係一板海膽~ 賣相唔錯,同埋底下墊咗冰,好有誠意=]跟住就係辣酒煮蜆、蟹粥同芝士焗元貝~ 全部都好睇又好食,個蜆非常新鮮,大大粒既蜆肉一啲都唔腥,而且雖然話辣酒煮,但係其實冇乜辣味,啱我呢啲唔多食辣既人食 可惜既係食到底有少少沙,但係都值得再叫!放題食蟹粥雖然怪怪地,但係都想試試~ 蟹粥細細煲

海膽
可惜既係食到底有少少沙,但係都值得再叫!
辣酒煮蜆
放題食蟹粥雖然怪怪地,但係都想試試~ 蟹粥細細煲,份量啱啱好,而且真係見到有隻蟹蓋喺度~ 蟹雖小,但鮮味仍在! 軟綿綿既粥配上粟米同葱花,好食!
蟹粥
雖然冇帆立貝/帶子刺身,但係有芝士焗元貝! 香濃芝士蓋住鮮甜既元貝,芝士焗到表面微燶,賣相不錯,而且食落唔會覺得"漏",非encore不可!
芝士焗元貝
重頭戲刺身來啦! 氣派十足既刺身咁樣上枱真係好有驚喜xD 厚切三文魚賣相一絕,白肉吞拿魚等等非常新鮮而且數量足,但係最欣賞既係佢既甜蝦! 本身以為係細細隻果種,今次真係冇來錯! 而且原來因為我地有訂位,所以餐廳仲送咗啲象拔蚌比我地!
氣派十足既刺身併盤,極力推介佢地既甜蝦! 啖啖肉得來好新鮮,正
除此之外仲有一啲既焗牛柳粒、炒雜菜、野菌、枝豆之類,但係上菜速度快過我地食
冇時間影咁多其他相~~ 但係呢樣嘢不得不提,就係海蝦串同埋雞肉串,海蝦真係又大隻又新鮮,雖然真係好痴殼好難剝,但係真係好好食
雞肉串非常嫩滑,配上帶甜味既醬汁,食過番尋味
海蝦串、雞肉串
整體來講非常唔錯,效率高、服務好、環境舒服好坐,食物有質素,不過款式上可以再多啲~

題外話/補充資料: 預早訂位有著數~
2014-09-27
芝士焗元貝