2021-11-22
Afternoon Indulgence (Festive Edition) 午後敍享(節日限定)$595 兩位用 🧁英式鬆餅、百果餡餅、聖誕限定馬卡龍、雪糕、朱古力各兩件。鹹甜點各一件,要兩個人share,分別有:🍰拿破崙、藍莓芝士餅、士多啤梨卷、香芒布甸🥪呑拿魚泡菜三文治、煙三文魚配酸瓜醬三文治、巴馬火腿蘆筍撻、雞蛋西芹三文治卷🫔平時我都好少食啲三層下午茶🙈因為試過兩三次,覺得有啲伏,啲野係唔好食,或者唔啱個人口味😂除左Ritz Carlton 個次,食物OK個景又無得頂,我都幾推介😎今次終於去左半島精品店😍之前見人介紹同睇過啲相,係覺得吸引既😚Bookmark左一段時間,終於的起心肝要黎😛呢間係重新裝修今年5月先開,一日分3個時段 1:30、3:15、5:00,每個時段5枱客,所以一日只係serve 15枱下午茶,要好早黎排隊登記😮💨要食都真係要花啲精神同力氣😂食物唔逐樣講啦,整體都ok😋鬆餅就乾身少少甜點出色過鹹點,因為本身佢個餅房都有賣啲糕點,tea set入面個幾款可以話係迷你版,最鐘意係個拿破崙☺️飲品方面,話明係聖誕版,其實有節日限定飲品🎄熱紅酒🍷/馴鹿薑餅意式鮮奶咖啡
午後敍享(節日限定)$595 兩位用
🍰拿破崙、藍莓芝士餅、士多啤梨卷、香芒布甸
飲品方面,話明係聖誕版,其實有節日限定飲品🎄熱紅酒🍷/馴鹿薑餅意式鮮奶咖啡☕️,不過我哋無特別想飲,所以只係要左杯Latte同朱古力,味道正正常常。
環境方面,裝修用寶石綠做主調,時尚又華麗。每一輪只係得5枱客,人少少,唔會有嘈雜既聲音,座位闊落坐得舒服☺️整體都好推介💯價錢唔算貴,有質素保證😎
🎄周圍亦加左聖誕裝修,可以迎接聖誕節既來臨🦌🎅🏻