📌 Hero's Friday (黃埔新邨) - 紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖🗓(19/8) 星期五 ⏰ 下午6:30點左右 💈特式:上網見到餐廳本身有3間分店,分別係黃埔/荔枝角/深水埗,可自助用App下單自取或選擇送貨(但需要自行比運費)都好似幾方便。但因為我住得近,所以選擇到店自取,可以慳返啲運費。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢有好多唔同嘅漢堡選擇,有選擇困難症嘅朋友痛苦了🥺,我今日叫左兩個餐,英雄炸雞套餐同全日漢堡套餐,等我講吓味道先......英雄炸雞🍗套餐 - 炸雞又叫咗原味配Hero's醬,佢個炸雞係用雞扒冇骨的,炸得好香口,炸雞本身都已經有醃左嘅味道,但點埋佢個Hero's醬(味道有啲似茄汁加芥末嘅混合體)味道提升咗去另一個層次。全日漢堡🍔套餐 - 佢個漢堡好巨型,一個大男人食晒佢都唔少野,值得一讚係佢嗰兩塊牛肉漢堡,好厚身,加上佢煎到大約6~7成熟,好香牛肉味,好似食緊啲高質牛扒咁;另外再讚吓佢個黑椒汁,好香口好味道。薯條🍟/洋蔥圈🧅 - 今餐仲包括一包原味薯條,佢d薯條係粗身嗰隻,炸得香又唔油;另一個餐我就加錢轉左洋蔥圈,佢個洋蔥圈好酥脆
🗓(19/8) 星期五 ⏰ 下午6:30點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

薯條🍟/洋蔥圈🧅 - 今餐仲包括一包原味薯條,佢d薯條係粗身嗰隻,炸得香又唔油;另一個餐我就加錢轉左洋蔥圈,佢個洋蔥圈好酥脆,洋蔥亦有甜味。(今跟薯條餐仲可以轉薯餅/薯角/牛油粟米/甜薯條/炸雞粒)

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 餐飲有普通冷熱飲品同罐裝汽水,因為我今次係外賣,所以都係揀正常嘅罐裝汽水攞返屋企飲。

🍽環境:餐廳環境好細,因為佢主力都係做外賣多,好少見人會係店內食嘢,但佢都有張長bar枱加2~3張凳比人現場食,但如果住得唔遠,我就建議攞返屋企舒舒服服食好d。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:既然係外賣自取,所以無乜特別服務可評價,但到店舖後店員有介紹呢期推廣會員增值計劃,「升級至社區英雄Plan B計劃(買$1000送$300) 及社區英雄Plan C計劃(買$2000送$700)」之後買餐仲會有會員價,如果都係住附近又長期食嘅朋友可以考慮下。

💰💸價錢:今日叫左兩個Burger Sets都只係$159,我就覺得好抵食,因為佢個Burger size都唔細,仲包埋薯條/飲品,分分鐘夠3個人食,除返開就真心抵,食個M記都要咁上下價錢啦。

🐲💬總結:我覺得我會keep住用App買呢個店嘅Burger,佢本身都真係好食,我到店自取又唔遠,性價比高,而家又多一個新選擇,唔洗迫住食快餐店d Burger,而家淨係考慮緊join唔join佢個會員plan🤔。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2022-08-19