2004-02-26
嚮加拿大返o黎都未夠兩個月,竟然搵番加拿大o野食,實在估唔到~正如KC兄所講,呢間係加拿大連鎖式餐廳,嚮加拿大叫White Spot;登陸香港之後,以呢間店出名o既醬汁Triple O為名,仲淪落到變成foodcourt快餐店。不過呢度賣o既漢堡包一D都唔失禮,即叫即整,所以夠晒新鮮熱辣;而且用料都好認真,用晒新鮮菜蔬,連酸瓜都大塊D;至於塊burger,整得好香,絕對比得上香港一般美式餐廳o既水準。不過呢度o既價錢就絕對唔係快餐店水平。小妹散叫o左個BC Burger,有burger一塊、兩條bacon、芝士、蔬菜同Triple O sauce,咁就承為$38喇。另外加o左個sauteed mushrooms toppings,$10。個漢堡包好鬼死大個,食完真係好飽;而且以呢D用料其實唔可能同麥記比較,所以都唔覺得好貴。想食套餐o既呢度都有combo,除漢堡包之外仲有薯條同汽水(或咖啡),由$48-$58不等;例如BC Burger Combo就要$58。記得嚮Vancouver White Spot to go一個BC Burger Combo都要CAD$8.49(大約HKD$5
不過呢度o既價錢就絕對唔係快餐店水平。小妹散叫o左個BC Burger,有burger一塊、兩條bacon、芝士、蔬菜同Triple O sauce,咁就承為$38喇。另外加o左個sauteed mushrooms toppings,$10。個漢堡包好鬼死大個,食完真係好飽;而且以呢D用料其實唔可能同麥記比較,所以都唔覺得好貴。想食套餐o既呢度都有combo,除漢堡包之外仲有薯條同汽水(或咖啡),由$48-$58不等;例如BC Burger Combo就要$58。記得嚮Vancouver White Spot to go一個BC Burger Combo都要CAD$8.49(大約HKD$51),連稅之後都係同香港差不多價錢o者!