之前去呢一間餐廳食過幾次,無論食物定係服務態度都好唔錯,隔咗一個月到,今日再嚟食,見到全部人轉晒,今日嘅體驗超失望。每次我都係呢一間度食貴啲嘅午餐($880)服務態度方面,我1:34到,原本都係book咗1:30,佢話因為上一批客人遲咗到,所以要我哋等一陣,一等係等咗20分鐘,食嘅時候,廚師都冇主動介紹菜式,要我哋主動自己問,侍應仲不斷嘆氣。之前我都又係呢一間餐廳度帶過生果嚟食,其實已經係熟客,嚟咗好多次,之前嘅廚師同侍應都係免費幫我處理(呢樣服務好多間都有)但係今日佢哋攞咗我個生果,並且應承咗幫我處理,後尾就嚟食完嘅時候竟然同我講話冇時間處理,然後俾返我就算數,毫無責任心!之後2:44啲嘢食都未上完,就即刻迫我哋埋單,都唔緊要,我照埋單,埋咗單之後,3:00連我哋嘅手卷都未食完,湯同甜品都未上,就直頭開埋對門逼我哋走,叫我哋搬出去食,試問有冇人鍾意係未食完omakase嘅時候有人開左對門,企喺你背後完全唔走,咁樣間接地畀壓力叫人走真係好咩?我話食埋先行,佢就喺隔離一路jip,一路大力執碗發脾氣,喺度掟碗,服務態度咁差!非常離譜!其實食omakase平均時間都起碼一個半鐘頭至到兩個鐘,

服務態度方面,我1:34到,原本都係book咗1:30,佢話因為上一批客人遲咗到,所以要我哋等一陣,一等係等咗20分鐘,食嘅時候,廚師都冇主動介紹菜式,要我哋主動自己問,侍應仲不斷嘆氣。之前我都又係呢一間餐廳度帶過生果嚟食,其實已經係熟客,嚟咗好多次,之前嘅廚師侍應都係免費幫我處理(呢樣服務好多間都有)但係今日佢哋攞咗我個生果,並且應承咗幫我處理,後尾就嚟食完嘅時候竟然同我講話冇時間處理,然後俾返我就算數,毫無責任心!之後2:44啲嘢食都未上完,就即刻迫我哋埋單,都唔緊要,我照埋單,埋咗單之後,3:00連我哋嘅手卷都未食完,湯同甜品都未上,就直頭開埋對門逼我哋走,叫我哋搬出去食,試問有冇人鍾意係未食完omakase嘅時候有人開左對門,企喺你背後完全唔走,咁樣間接地畀壓力叫人走真係好咩?我話食埋先行,佢就喺隔離一路jip,一路大力執碗發脾氣,喺度掟碗,服務態度咁差!非常離譜!其實食omakase平均時間都起碼一個半鐘頭至到兩個鐘,而家連一個半鐘都冇,就逼我哋走,食物都未上晒,真係非常過分。

食物方面,食物水準降低左,本來頭盤同埋Sashimi都冇問題,但係壽司飯一夾就散,並且太多Wasabi同toppings,有啲魚都鮮,但係比佢哋蓋住,但係最失望嘅係,有啲壽司仲要用魚生上面啲toppings蓋住魚嘅腥味,真係強差人意

總括來講,今日嘅體驗真係非常之差,服務態度完全係一粒聲都唔值,食物嘅質素唔值呢一個價錢,本身我兩個月前都係成日去呢間食,嗰陣真係唔錯,廚師好nice有同我地有講有笑;完全估唔到9月再嚟,以前見過嘅廚師侍應都唔見曬,今日見到嘅都真係…可能大X樂嘅嬸嬸都冇今次某位waitress咁冇禮貌同埋串😹,大家考慮清楚去唔去
Sashimi
2021-09-18
20 分鐘 (堂食)
Sashimi