2018-07-08
落九龍城,好多時只會諗起食泰國菜,九龍地遍地都係泰國菜,但我偏偏唔想去食泰國菜,其實我唔多中意食泰國菜,落九龍城食飯全因泊車方便又近屋企。蕩吓蕩吓,見到越粵棧,一睇個名就知唔會係泰國菜啦,但再望多兩眼,門口貼咗好多名人幫襯嘅相喎,其實我對哩種宣傳方法好鬼怕,次次幫襯哩類門口貼滿名人相嘅餐廳都中伏,耐何行到成身汁,膽粗粗入去試試啦!嘆吓冷氣先啦!服務員招呼我地上二樓,嘩,冷氣勁到只需五分鐘,將我由一個火四郎變成爽爽豬,勁呀!馬拉盞炒通菜,炸子雞半隻,椒鹽軟殼蟹食得多,黃金軟殼蟹未試過喎,試吓先。落單果位哥哥仔幾風脆,服務幾好!其實馬拉盞係咩?我真係唔知,我以為好辣,但哩個通菜一d都唔辣,通菜新鮮,炒出黎夠入味,唔錯。雞嘅中式煮法之中,我最中意炸子雞,眼前嘅炸子雞皮脆肉嫩,推介!黃金軟殼蟹入口有咸蛋黃味但唔強,軟殼蟹都係外脆內軟,可惜色水唔夠黃,如果顏色黃D就色香味俱全。係泰國餐廳重鎮嘅九龍城做非泰國菜餐廳,相信面對困難更多,老細加油! (^_^)v
落單果位哥哥仔幾風脆,服務幾好!