2020-03-03 46 瀏覽
今日去開佐敦,見到呢間南洋勁多好評,當然黎試試啦。哼,一試就試到原來只係間普通野。2點去到,無咩人食,之後先知道好多人會等2點半下午茶時段,即刻覺得自己蠢咗!待應好cool,有街坊黎問野又冷淡,仲要答錯,服務認真麻麻。【豬頸肉叻沙滲滲】非常麻麻既叻沙。雖然有d鋪頭既叻沙椰奶比例會少d,好睇鋪頭既取態,但係呢到既湯底係完全無椰香,勁似飲緊普通湯。湯底有少少唔合格。而佢叻沙入面既配料都係普通,麵都係普通。豬頸肉味道正常,唔係好夠熱。【生牛河】男朋友話個牛腩唔ok。無牛味。其餘都係普通。【加配既香茅豬扒+無圖既炸蝦餅】雖然d主食認真麻麻,但佢既炸物ok喎又!新鮮炸好夠熱,而且入面唔會太油,蝦餅幾乾爽彈牙,豬扒都好味。總結,唔知係咪晚市先好味,午餐就麻麻,平平地食個無咩要求既下午茶都ok既,保險d,叫返炸物,應該就無錯。不過,我係唔會再黎。

【豬頸肉叻沙滲滲】

【生牛河】
男朋友話個牛腩唔ok。無牛味。其餘都係普通。

【加配既香茅豬扒+無圖既炸蝦餅】
雖然d主食認真麻麻,但佢既炸物ok喎又!

2020-03-02