2024-05-09 381 瀏覽
得知荃灣老字號 「民豐粉麵行」最近有爆餡開心果糯米糍買,我地當日去到己經夜晚8點半🕗,姐姐超好人即刻整但只有3️⃣個口味,同埋因為皮係熱♨️只能當晚食。沖好涼🚿後就到甜品時間啦,拎出黎好鬼大粒,剪開後啲餡漏晒出黎,真係非常足料,店家堅持以人手炒香芝麻和花生🥜,磨碎後混合砂糖,好明顯食到一粒粒既碎,本身我勁期待開心果味,結果都係花生好味啲。📍民豐粉麵行📌荃灣荃灣街市街35號地舖#荃灣 #民豐粉麵行 #糯米糍 #荃灣必食 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶

糯米糍

📍民豐粉麵行