2005-11-09 1 瀏覽
前晚同另一老友食完壽司後,琴晚(8/11)又同老友雲迪開餐\。我係銅鑼灣行住等佢\,仲係Sogo超市入左好多貨,跟住我地行左一陣,又係第二d零食店度入左唔少貨,之後就去左信和廣場0既潮樓度開餐\啦。我自己就第一次去,所以入到去有d新鮮感。(哈哈,又繼續試新野添。)我地食夜晚9點,等左一陣位,入到去,覺得裝修都幾靚,不過真係同稻香0既風格一樣咁。d椅子好有中國特色,但唔好坐,坐得唔舒服。d野食大部分都黎得幾快,可能因為檯檯叫0既野有好多都一樣啦。我地叫左鹵水拼盤、蠔餅、蠔仔粥同大閘蟹。d野食麻麻地,因為蠔餅同蠔仔粥都唔夠熱,凍左無咁好食。鹵水拼盤就少款式,一舊墨魚都無,好失望呀。而且d鵝定鴨勁瘦,無乜肉,同埋d鹵水唔夠入味。大閘蟹就幾好。如果下次無大閘蟹食,都要考慮下再黎唔黎,因為d野食真係麻麻。勝左唔收加一同茶錢。不過d茶好凍,新加水都係唔夠熱。但係值得0既係,大部分0既侍應都好有禮貌!聽人講話呢間0既水準比以前下降左,希望而家會改善番啦,因為如果好食都抵O既。
我地叫左鹵水拼盤、蠔餅、蠔仔粥同大閘蟹。
大閘蟹就幾好。
勝左唔收加一同茶錢。
不過d茶好凍,新加水都係唔夠熱。
但係值得0既係,大部分0既侍應都好有禮貌!