酒樓名比較特別,到埋單後先知原來係美x集團旗下。當日係星期五,以海港城環境黎講係一定好,望碼頭景,但真係十分靜,全場不過10枱客。食物質素相信係集團既中上,當然價錢都係相對。7個人全散叫,有主打片皮鴨,沙薑豬手,椒鹽鮮魷,鎮江骨,炸魚皮,乳豬,露荀蝦仁,炒飯,蠔餅等。當中食物整體唔差,除左個個所謂既蠔餅,製作方法簡直浪費,炸到成舊石頭,硬到插唔入,最後無乜人食,晒曬!其他食物如鴨,豬都屬中上味道。最後叫左3個楊枝甘露,埋單$33xx。埋單前有問職員有冇優惠或信用卡優惠,佢話無,只得yuu儲分,當刻先知道係集團。重點係,我哋埋好單出門後,發現門外張貼優惠話堂食散座88折,明明埋單前問職員話無優惠,結果我哋返去問櫃檯,佢話係喎,好在未埋數收機,我哋話埋單前有問職員有冇優惠架喎。雖然市道唔好,但手法相當低等。後來發現原來openrice都有另一食評反映佢唔老實,唔正視問題,只會搞死自己!
散坐堂食88折
2024-04-19