2018-10-04
話說平時朋友都好少過海,今日難得要過海聽talk 充實自己,順手黎個業內交流,先做就左一次機會,可以見個面,開開心心咁食個飯。一向朋友都好怕腥,少少腥都已經想嘔,不過佢話呢間doraya d魚生飯佢係食到落口,用料算新鮮。朋友講到咁,唔試對唔住自己,不過去到都排左20分鐘先入得,幾旺場!我就叫左個 香蔥伴藍鰭吞拿魚腩蓉、呑拿魚中腩壽司飯定食($178),黎到個賣相唔錯,吞拿魚腩蓉幾新鮮,無腥味,食落魚油味重,帶甘香,送飯一流。呑拿魚中腩屬厚切,但油感略嫌重左d,未入口已聞到陣油味,我個人會覺得重口味左d,但愛食油脂感重嘅朋友相信會好鐘意。Overall 以呢個價錢黎講,定食doraya係做出同等食物水準嘅定食店。美食配美人,成就一次美麗約會。提提大家: 呢度有限時90分鐘,如果打算叫三兩碟刺身,加兩支sake慢慢嘆的話,就未必適合啦!
香蔥伴藍鰭吞拿魚腩蓉、呑拿魚中腩壽司飯定食