2018-12-15
係尖沙咀趕時間又唔知食咩好,就去左食烏冬。我未食過呢D日式的麵類快餐,老實講就冇咩期望。🙊🙊🙊但係見到MENU竟然有蕃茄湯底,已經好驚喜🤩🤩,我真係好鍾意食蕃茄湯嫁! 🤗🤗🤗ORDER完烏冬,職員將烏冬翻熱再加湯,成個過程只係幾十秒,攞左烏冬就去隔離自助吧夾配菜。原本我想睇下有冇日式炸薯餅,但係得炸蝦餅同魚餅,所以最後就揀左蝦餅。烏冬賣相唔錯,食落有驚喜! 🤤🤤🤤🤤烏冬非常彈牙,牛肉份量多,食落同吉野家差唔多。然後到蕃茄湯,之前完全冇諗過會咁濃郁!! 👍🏼👍🏼👍🏼蕃茄湯好杰身,有香濃的蕃茄味,仲有少少蕃茄碎,感覺係用左好多蕃茄煮成,身為蕃茄湯愛好者的我覺得好滿足! 🤤🤤🤤🤤但係配菜炸蝦餅就略嫌太燶,口感都算彈牙,叫做不過不失啦。🙈🙈其實烏冬份量都唔少,我叫左中SIZE都好夠,唔食配菜都夠哂飽。我覺得以呢個價錢食到咁好食的烏冬真係物超所值,絕對會再食!