2015-12-17
最近無論係雜誌, Openrice, Facebook, IG 都有潮福蒸氣石鍋既蹤影, 人氣一時無兩!住大埔既友人K小姐生日飯話好想試下, 我地一班朋友當然逢陪!蟲草花蒸新鮮雞呢個本身唔係我所好, 因為本身對d 蟲草冇咩好感, 硬係覺得d咁健康既野唔方好食得去邊但係一入口真係超出我想像! 雞切得細細件好滑好入味! 好清新, 仲有少少花香味! 極力推介!另外我地仲叫佐蒜蓉蒸元貝, 足足有手掌咁大隻! 蒸既時間岩岩好, 肉質好晶螢好剔透, 未食已經流口水,可惜我用電話影得唔夠清! 否則效果一定更好!肉蟹糯米飯畎為係最後食, 大家都已經好飽! 所以我只係食佐少少蟹膏我就冇再食D飯, 但入口真係好香口, 金金黃黃, 細細啖品嚐, 真係好正!最後呢個粥真係精華所在!淨係睇個色水都知佢有幾鮮味幾濃!就算飽到爆都覺得好好食!真係正到不得了!!!!!!!!!!!!!我完全比呢碗粥制服佐!大家一定一定要試!!!!
蟲草花蒸新鮮雞
可惜我用電話影得唔夠清! 否則效果一定更好!
就算飽到爆都覺得好好食!
大家一定一定要試!!!!