美食之章~日式咖啡店🥞🍮☕find the way呢間鋪位於元朗朗屏~位置有少少少少難搵,我地搵咗google幫手,唔為意嘅話一定會行過咗同埋好似定休星期一,之前黎過一次無開門😂店主2公婆經營嘅小店式經營,座位只有8個,全部都係吧台,一入到去就好似去咗日本咖啡店咁,播住舊嘅日文歌,2傻入到去都乖乖細細聲講野(自己以為😂)講返野食~🥤梳打係同向日本飲到嘅一樣,好靚,但味道都一樣🙈~睇住係用糖水溝,味道唔講啦🍮彈彈嘅口感,蛋味都夠,焦糖都好味唔會太苦,對布甸怪黎講合格🥞pancake係即叫即溝漿即整嘅所以需要少少時間。出到黎係好厚好鬆軟嘅pancake,但食到發粉(?)味,有少少突兀,係爭少少,唔係就perfect~☕最後係coffe latte~咖啡怪嘅朋友覺得個溫度高咗D,如果低返少少咁個平衡會好好多今餐總結~環境⭐⭐⭐⭐⭐食物⭐⭐⭐total食咗280蚊,少少貴啦😂😂但想放鬆下係可以再去嘅歡迎follow ig : pingping_food_everyday#foodie #food #foodstagram #hkfoodie #hk #hkfood #yuenlong #yue
美食之章~日式咖啡店🥞🍮☕find the way
同埋好似定休星期一,之前黎過一次無開門😂

講返野食~

今餐總結~
環境⭐⭐⭐⭐⭐
食物⭐⭐⭐
total食咗280蚊,少少貴啦😂😂但想放鬆下係可以再去嘅

#foodie #food #foodstagram #hkfoodie #hk #hkfood #yuenlong #yuenlongfood #yuenlongcafe #hkcafe #findtheway #誠實 #誠實食評 #全自費非廣告
2022-11-09