餐廳: Le Cafe (寶其利街)
資訊:

2019-01-27 732 瀏覽
上次食晚餐,今次食午餐,唔同既係坐近門口,無咁大油煙,感覺好得多。今次試下其他小食,所以只叫左一碟意粉share;香辣蕃茄蜆肉意粉,小食叫左蜜糖雞中翼,芝士田螺焗薯蓉。當然要飲杯咖啡啦!香辣蕃茄蜆肉意粉,食得出用辣椒仔汁加蕃茄醬炒成,兩種份量恰到好處,蜆肉肥美而且多,好味。蜜糖雞中翼,夠入味而且焗得相當野味,出色!芝士田螺焗薯蓉,味道ok,薯蓉幼滑,但不是很突出。仲用$18加左一客蘑菇湯,蘑菇比重相當多,味道濃郁。

蜜糖雞中翼,夠入味而且焗得相當野味,出色!

芝士田螺焗薯蓉,味道ok,薯蓉幼滑,但不是很突出。

仲用$18加左一客蘑菇湯,蘑菇比重相當多,味道濃郁。
蜜糖雞中翼
芝士田螺焗薯蓉