2020-11-30
#觀塘 💨呢幾日天氣轉涼, 表示又到咗食火鍋的時候🤤! 因為要去 Shopping, 而同行的表示佢皮膚有點乾, 呢間店的名字好吸引佢…😏🍗南蠻炸雞 $48 ~ 同行的竟然未試過南蠻炸雞, 食後表示很欣賞! 雞肉非常嫩滑, 一口咬滿滿肉汁溢出, 沾醬亦唔太酸, 非常好! 🐟和風他他三文魚、吞魚魚、牛油果 $68 ~ 因為美人鍋附有菜籃, 所以我哋無另點沙律! 色彩繽紛的, 魚生亦新鮮, 第一次配脆餅食, 享受多重口感! 🥑蟹棒牛油果明太子春卷 $58 ~ 共有4長條, 外皮炸得好脆, 淡淡牛油果香, 開胃小食! 🍲美人鍋晚市套餐 $168 ~ 包括自選一款湯底 (🤤梗係選骨膠原湯啦) + 自選一款免治雞肉 (🐥我選推介的 “明太子芝士免治肉”) + 一款肉, 部份唔需要另外加錢, 不過我 +$68 選🥩美國牛小排 + 🍚飯或麵, 既然係骨膠原湯底, 梗係要日本雞蛋🥚雜炊啦 + 🥗蔬菜盛合! 個鍋本身都好豐富, 不過我哋貪心, 再另加🐽豚腩片 $38 及 🐥日本薩摩雞肉 $88! 🤤湯底超濃厚骨膠原, 好痴口! 🐤免治肉肉質軟滑, 🥩牛小排入口即溶, 份量亦唔少, 超讚! 另加的🐖豚肉及
🤤湯底超濃厚骨膠原, 好痴口! 🐤免治肉肉質軟滑, 🥩牛小排入口即溶, 份量亦唔少, 超讚! 另加的🐖豚肉及🐥雞肉, 兩者都好有份量, 肉質嫩滑又新鮮, 唔係雪到死實的!