2019-01-22 7919 瀏覽
之前搭電車經過灣仔,見到呢間漢堡包店勁多人排隊,今晚要去灣仔做野,於是放工就去試下。我跟友人大概晚上9點半左右到餐廳,沒有很長的人龍,入去排左3、4個人已經到我可以買啦!因為之前沒有睇過呢間餐廳既報道,所以唔知道佢係點叫既。埋到收銀機前詢問先知叫佢任何一個包就只係有果樣野,其他topping要再同佢講點加。即係如果點一個cheese burger,入面就只有芝士同埋漢堡扒。店員只係叫我揀落D咩入去,而冇同我講係可以要all topping,傻豬豬既我就只係揀左蕃茄、酸瓜、蘑菇同茄汁。點餐後就自行拎花生食,花生可以任食的,不過其實食完個包同埋薯條都已經好飽了。Cheese Burger($85),只係加左蕃茄、酸瓜、蘑菇同茄汁的我,個包我覺得其實都唔錯,漢堡扒有兩大塊、酸瓜同蘑菇份量都好多,不過酸瓜就唔係好酸。食到最後因為D汁既關係,個包皮已經變到淋哂,但整體黎講係好食既!薯條(L Size)($55),兩個人食係非常之多,最後我地係拎左返屋企食,兩個人可以點M size已經好足夠。餐廳有個牌寫上當日係用邊到既薯仔製成薯條。薯條還有少少皮係到,食落脆得黎又唔會炸到好乾,口感剛剛好,鹽份也
Cheese  Burger
薯條(L Size)($55),兩個人食係非常之多,最後我地係拎左返屋企食,兩個人可以點M size已經好足夠。餐廳有個牌寫上當日係用邊到既薯仔製成薯條。薯條還有少少皮係到,食落脆得黎又唔會炸到好乾,口感剛剛好,鹽份也剛剛好,配埋茄汁一齊食更加惹味!

汽水($30),由於係可以Refill,所以我地兩個人只點了一杯兩份飲,汽水有多款選擇,有可樂、雪碧、芬達等!

總括黎講,餐廳以紅白色裝修為主,座位都算幾多!由於花生係任拎,所以大家都食到地下好多花生殼!點餐後大概等5-10分鐘便有,可以利用呢個時間斟汽水、拎花生同茄汁等。有機會一定會再黎試下佢有哂咁多topping既Burger!
2019-01-19
Cheese  Burger