2021-11-17
講到食美式快餐,shake shack同five guys各有fans,難分高下啊,我就覺得各有各好食,食多次寫個詳盡嘅食評俾大家睇睇😆(今日唔飲mikeshake了,真心太膩,但飲啲士多啤梨係幾ok嘅!)🍔Shack Burger (single) $54Classic cheese burger 經典基本款,牛肉,生菜,芝士,蕃茄一定冇失手,個包有烤過,香甜嘅,牛肉好juicy,牛味好濃好香,加埋shack sauce(少少似千島醬),好食!覺得個包好細個,牛肉都唔大塊,精緻burger,$54幾啖就食完,意猶未盡啊🤣🍔Smoke shack (single) $65Cheese burger 配煙燻煙肉,櫻桃辣椒粒!OMG食厭咗classic,呢個好有驚喜!煙燻煙肉超級脆,一啲都唔油,辣椒粒辣得好香口,每啖都辣好過癮,牛肉都係juicy濃牛味,超級好食,食辣嘅朋友一定要叫🌶 btw女仔正常食量覺得個包好細個,$65幾啖就食完,意猶未盡啊!🍗Chick’n Bite 10 counts(with honey mustard)$52用100%雞胸肉整,即叫即炸嘅炸雞粒,好脆,肉質唔乾
🍔Shack Burger (single) $54
🍔Smoke shack (single) $65
用100%雞胸肉整,即叫即炸嘅炸雞粒,好脆,肉質唔乾但冇肉汁,最正係個sauce!!!!! 蜜糖芥末醬好好食,好香,蜜糖同芥末味啱啱好平衝到兩邊,點雞粒係唔會膩,忍唔住一口接一啖咁食!
🍟cheese fires $36
芝士配薯條冇得輸,加咗芝士醬嘅薯條係冇咁脆,淋身啲,但芝士味勁香濃,好好食,食呢個薯條係為個芝士醬!
推薦指數: 8/10
高級快餐,有一定質素,好食係好食,但份量偏少,價錢都貴,偶爾食下都大滿足!