2022-08-28 921 瀏覽
☘️我近年都開始🈶️興趣想接觸多咗素食🌈自己除咗開始左一年多Green Monday嘅「煮意」習慣之外👩‍🍳出街食飯都多咗發掘唔同嘅素食餐廳試吓😋希望令更多人都可以接觸到素食🌿唔洗下下為咗搵素食而煩惱💕呢間以50年代嘅美式復古風做主題嘅素食餐廳🍴口感同埋調味都超級正🌈其實素食一樣都係咁精彩架🥳🥳🍝焗意大利香草紅甜椒汁雜菜意粉半腰香草醬 $148:🌈超喜歡佢哋呢個焗意粉嘅醬汁🧂係新鮮甜椒嘅味道🫑整體配合起黎好惹味👍意粉質地亦都夠彈牙💯正呀🥳🥦素海南雞拌黃薑油飯 $148🌈呢個素嘅海南雞飯擺盆靚靚❤素雞🈶️咬口💕 豆味香濃😋配埋祕製嘅黑醬油同埋鮮薑蓉🥳師傅嘅誠意絕對可嘉💯唔錯唔錯👍🥑牛油果刺身$78:🌈見到餐牌有個菜式叫「牛油果刺身」🥑一見到已經令我對佢好🈶️興趣喇😍自己平時都有用牛油果菜式😍佢哋呢個牛油果菜式嘅presentation 對我黎講絕對係一個⭐️驚喜位⚡️佢哋先擺一啲沙律菜係底☘️然後再喺上邊鋪好多紫菜碎🌿最後先將切好一片片嘅牛油果放喺上邊❤令到個牛油果即刻高貴晒😍配埋個好厚身嘅醬油🧂我好喜歡呢💕🍫朱古力心太軟配雪糕 $78🍦🌈呢個即叫即做🔥嘅朱古力心太軟配雪糕真係好正呀🥳特別係佢個雪糕係

🍝焗意大利香草紅甜椒汁雜菜意粉半腰香草醬 $148:

🥦素海南雞拌黃薑油飯 $148

🥑牛油果刺身$78:

🍫朱古力心太軟配雪糕 $78🍦

🌈呢個即叫即做🔥嘅朱古力心太軟配雪糕真係好正呀🥳特別係佢個雪糕係dark chocolate口味🍫配埋香濃嘅朱古力蛋糕同埋流心嘅朱古力漿❤熱騰騰嘅口感cross over 冰凍嘅雪糕🧊真係令我流晒口水😋😋呢個咁正嘅甜品🍮就為我呢餐素食體驗畫上完美嘅句號嚕💯🥳🥳