2018-03-21 911 瀏覽
今日同公司同事去左灣仔開會, 開完會後已經7點幾就一齊食飯啦, 同事話佢想食雞煲又想打邊爐, 即刻諗起新南苑, 去啦仲等咩上到去待應好好招呼, 安排入座後就介紹海鮮火鍋放題, 包括有(1)可以選擇辣度既招牌雞煲, (2) 6款火鍋湯底任揀, (3) 海鮮拼盤, (4) 任點火鍋紙上配料, (5)本地手切牛頸脊, (6) 甜品, (7)雪櫃飲品任飲今晚有餐前小食: 串燒雞串送我地揀左小辣既雞煲, 等左一陣間香噴噴既煲就上檯喇, 待應同時教我地點樣炒個煲 (炒3次加油炸鬼), 搞掂之後就開動, 雞肉份量多而且炒得乾身, 咬落一口麻香味非常入味又滑, 火速俾我地清哂火鍋湯底揀左新鮮蟹窩花甲湯底, 上檯時同事嘩左一聲然後猛話好得意, 因為湯底被雪成一個豬仔樣, 呢個時候待應好識做問洗唔洗幫我地影相, 之後就等隻豬仔溶~海鮮拼盤 – 有大蜆, 蠔, 海蝦, 龍蝦,鮑魚同龍躉魚件, 樣樣海鮮都好新鮮,好鮮味本地手切牛頸脊 – 又係好正, 牛味濃, 食落有咬口火鍋配料 – 大路既款式基本有齊, 重點推介店家好大方俾食客任點既廣島蠔同海蝦, 真係真係真係好正 (重要事講3次), 特別係廣島蠔, 正到

今晚有餐前小食: 串燒雞串送

本地手切牛頸脊 – 又係好正, 牛味濃, 食落有咬口

火鍋配料 – 大路既款式基本有齊, 重點推介店家好大方俾食客任點既廣島蠔同海蝦, 真係真係真係好正 (重要事講3次), 特別係廣島蠔, 正到好似食緊桶蠔咁

仲有蔬菜籃

飲品方面款式非常多, 有多款自製涼茶俾你清熱, 唔岩飲既果汁汽水統統都有, 梗有一樣岩你心水~
2018-03-13