2019-05-17
2008 瀏覽
之前食過一次鉄人旨花既 omakase 好令人滿意,一直都好想再食多次。今日朋友約我出去食飯,話一直都好想試下食鐵板燒,醒起鉄人旨花都有得食,就提議下,帶佢黎食喇!😆😆今次就坐去鐵板燒位,圍住個師傅燒野我地食,好好睇🤭師傅會睇住我地食野既速度,去整下一道菜,一碟一碟咁上,啲野咁就夠哂熱😄鐵板燒set menu都有幾款,餐廳就介紹我地食 “鱈場蟹鐵板燒套餐 “,鱈場蟹🦀今日先運到😍夠哂新鮮呀!先來一份前菜沙律🥗:食落好清新,仲有啲蕃茄,好甜好 fresh。平時沙律都好常用黑醋汁,搞到食到都有啲厭。但呢份沙律既醬就好唔同喇,用左芥末汁。酸酸辣辣咁,好惹味開胃。👍汁煮白鱈魚🐟 平時都係食銀鱈魚多,好少食到白鱈魚。魚肉更白 ,食落鮮味嫩滑,用左洋葱汁一齊煮,夠哂味道。廚師仲另外分開煎個魚皮,食落好脆,煎到好香。忌廉汁煮露筍🎋幾特別既配搭。忌廉汁煮到好creamy,個醬汁連埋露筍一齊食又幾match!好香好爽脆既口感。熊本A5和牛😋😋好正!!色澤夠哂鮮紅。一路煎一路嗅到好香既牛味。食落口感真係好嫩好多肉汁,有juicy!廚師仲教我地加啲蒜片,芥末,糊椒鹽一齊食,更加好味😋主角出埸🥰清酒焗鱈場蟹🦀
新鮮呀!
先來一份前菜沙律🥗:
食落好清新,仲有啲蕃茄,好甜好 fresh。
平時沙律都好常用黑醋汁,搞到食到都有啲厭。
但呢份沙律既醬就好唔同喇,用左芥末汁。
酸酸辣辣咁,好惹味開胃。👍
汁煮白鱈魚🐟
忌廉汁煮露筍🎋
幾特別既配搭。
熊本A5和牛😋😋好正!!
色澤夠哂鮮紅。一路煎一路嗅到好香既牛味。
食落口感真係好嫩好多肉汁,有juicy!
廚師仲教我地加啲蒜片,芥末,糊椒鹽一齊食,更加好味😋
主角出埸🥰清酒焗鱈場蟹🦀大大隻蟹
好多肉食,好有口感,啖啖肉!
蟹肉好夠鮮,沾埋芥末魚籽醬,更加好味!
仲張啲蟹膏拎黎做炒飯🍚食,夠哂濃味呀。
最後仲有碗 清酒帶子雞湯飲,味道好濃郁鮮味。
甜品就揀左 柚子雪葩🍧
口感近似雪糕,比沙冰細緻。甜甜酸酸口味好清新,幾解膩😋👍