2020-08-06
今日我跟同事都想食車仔麵,所以在公司附近既車仔麵點了個自取外賣,店外就有外賣紙及鉛筆✏️或也可透過wechat外賣🥡程式去點餐也ok,因疫情期間也有搓手液提供,之後✅完外賣紙就去櫃台付款就ok,之後就等叫號碼,外面也提供chair比外賣朋友稍等,十分體貼窩心!等左一陣就叫到我地號碼,拎完之後就拿拿臨番公司享用!😋😋😋朋友點了小食:特濃芝士拼香辣脆炸豆腐$18:有4粒,每款各2,炸豆腐很軟綿,突出芝士味同香脆辣味互相配合!脆B生煎包$18: 有4件,一咬有少量肉汁,煎得很香脆!腩肉、干燒貝、麻吉燒(各$8):干燒貝幾特別,外表真係成粒元貝咁,其實係魚蛋黎!腩肉很爽彈,麻吉燒內有年糕口感很煙韌!花枝丸$10: 彈牙、嚼勁十足的花枝丸增加口感!時菜 🥬$10: 今日係生菜🥬,鮮嫩翠綠,車仔餸不可決少的!冬肥妹:另外叫套餐+$9 就有飲品,個名幾特別,其實係凍朱古力,香滑濃郁味道,如果飲得多就真係變左肥妹了!🤣而我就點左小食雞軟骨$18: 酥內脆的雞軟骨,口感豐富,減輕了油膩感!泡菜煎餃$18: 加入了泡菜更加香濃惹味,金黃焦底,外面香脆!蘿蔔$8: 車仔餸湯底加左腩汁,蘿蔔食落口很腍身,吸晒腩
脆B生煎包$18: 有4件,一咬有少量肉汁,煎得很香脆!
花枝丸$10: 彈牙、嚼勁十足的花枝丸增加口感!
蘿蔔$8: 車仔餸湯底加左腩汁,蘿蔔食落口很腍身,吸晒腩汁更提升味道!
豬虹($10):帶鮮甜味,可解毒清腸、 補血美容的功效!
豬軟骨、牛腩(各$12):豬軟骨煮得好腍身,啖啖都係骨膠原既味道!牛腩切得比較大塊,軟滑多汁!
凍菜蜜:都係加$9就有飲品,唔會太甜,飲完可幫助消化,爽!👍👍
+++++++++++++++