2008-07-03
多謝我的 好朋友 跟我預祝生日, 我們到千襾 食 sushi, 刺身 很新鮮, 地方清潔 又 舒適, waiter 服務友善, 上菜也很快, 真的好開心~ 多謝晒^^!而且, 千襾 在 假日的 中午時候 吾full, 故不用等位, 大家可以 好好 享受一 頓 優閒lunch! 現在 DBS card 有 85 折, 認真抵食!1. 鰻魚壽司~ 跟一般的鰻魚壽司有別 , 鰻魚的口感較簿 和沒有炭燒的 甜美味道, 個人覺得麻麻.2. 三文魚刺身~ 我的最愛, 三文魚刺身好新鮮&肥美.3. 日本帶子刺身~超新鮮& 帶子味道好鮮甜! 一定要試.4. 腐皮壽司~ 朋友喜歡食, 我怕腐皮會太甜 沒有食, 但賣相幾好.5. 南鰭吞拿魚刺身(一碟有3 片) ~ 其實我一向 不太愛吃吞拿魚刺身 , 但 我覺得 這款 南鰭吞拿魚刺身厚身 又很新鮮, 有種 豐富的口感!6. 千襾特厚燒甜蛋 ~ 甜蛋 做得 夠厚 且不會太甜, 幾香滑 又有口感, 真有水準!7. 梅子紫蘇卷(一碟有6小卷) ~ 朋友極力推介, 一試便愛上了 那 酸甜甘美的 奇怪 味道, 卻很清新, 下次 會再 叫 呢.8. 辛辣卷(一碟
2. 三文魚刺身~ 我的最愛, 三文魚刺身好新鮮&肥美.
3. 日本帶子刺身~超新鮮& 帶子味道好鮮甜! 一定要試.
8. 辛辣卷(一碟有3小卷) ~ 我吾食辣, 沒有試, 朋友都說頗辣啊!
9. 軟殼蟹手卷 ~ 軟殼蟹香脆鮮美, 紫菜很 脆, 手卷汁是沙律汁& 蟹子粒 亦很香口, 超正!!!