2017-11-03
今日我同上司有啲意見分歧😵所以非常唔開心😔我覺得要填補我依家心碎💔嘅心情😏莫過於就係可以搵一頓美味嘅晚餐😋彌補我依家嘅心情😏而我最渴望一齊享用這頓美味嘅晚餐,莫過於我嘅至愛的老婆😍⋯⋯我最愛嘅就係👘日本餐🤓但係非常大食我😏一定就係選擇🍣食放題🍣又可以任飲🍶又可以任食😏⋯⋯我哋選擇咗位於銅鑼灣嘅《大喜屋》日本料理,貪嗰度有任飲清酒🍶而且食物非常新鮮🍱🍘🍣刺身方面有🐠劍魚腩🐠三文魚🐟油甘魚🐠希靈魚丶北海道鮮帶子丶赤貝丶北寄貝丶鮑片丶虎蝦🦐丶甜蝦🦐丶東風螺仲有我最愛嘅😋加拿大松葉蟹腳🦀其實淨係呢啲嘅刺身😏我已經食咗四盤👍🤓所以我覺得已經值回票價😍非常滿足👯👯⋯⋯⋯⋯小食😋我最欣賞嘅尖椒麻辣皮蛋和螺肉北海道燒帆立貝一個人食咗六隻😏壽司方面🍣我最愛嘅海鹽燒左口魚壽司😋😋鰻魚壽司🍣金黃蟹棒燒又好味又鮮味🍱和風汁炒牛柳粒細細粒容易👍食充滿牛肉香味天婦羅蝦🦐我覺得做得非常出色到最後來個結尾有我最鍾意嘅Haagen-Dazs雪糕😋🍨🍨大家一定唔可以錯過北海道3.6牛乳布甸🍮🍮
小食😋我最欣賞嘅尖椒麻辣皮蛋和螺肉
北海道燒帆立貝一個人食咗六隻😏