2022-05-31
舊同事一向係自助餐達人,睇社交平台loop倒喺旺角Stanford Hotel 嘅德福閣 #stanfordcafe , 有生蠔buffet梗係要去試下啦!位於酒店閣樓相當唔錯,入口隔離就係一張超長型嘅食物枱,地方不大但食物種類多,侍應不斷添加食物同收拾!讚!最驚喜有支裝可樂同啤酒!用指定信用卡訂枱有85折優惠,有生蠔🦪有蟹食,折後大約 $350一位簡直性價比高!🦀海鮮冷盤:一坐低就送上每人四隻即開即食嘅新鮮生蠔🦪!超大隻又肥美,咬落厚肉又新鮮,海水味重🌊 超水準💯其他海鮮有長腳蟹、凍蝦同青口等,我地就不停食蟹!蟹肉鮮甜美味!蝦肉夠爽口🦐🥗沙律冷盤:有沙律菜、巴馬火腿伴蜜瓜、cold cut,鴨胸肉,日式冷麵、辣螺肉等小食!我就最鐘意coldcut 同蛋沙律!🍲熱葷菜:有芝士焗蠔,肉眼扒、清蒸石斑魚、白切雞,炆牛腩,炸魚餅、日式海鮮炒烏冬等,推介芝士焗蠔勁香芝士味,焗蠔15分鐘出一轉,熱辣辣仲好juicy! 🍮甜品:有Movenpick雪糕🍦,同西式糕點,竟然仲有中式糕點!推介炸到卜卜脆嘅紅豆芝麻湯圓,好味呀!當然仲有唔少得嘅水果🍉加棉花糖配朱古力🍫噴泉啦⛲大滿足吧一餐😋 德福閣地址
德福閣
地址 📍:旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓