2024-05-07 20 瀏覽
而家時世又開始睇樓買,行到累累地就同媽媽去搵野食,坐底休息下。係北角炮台山附近有間餐廳係星馬泰風味既,係我最鐘意既味道。首先點左個小食斑蘭咖央多士,個多士非常香脆可口,外脆內軟,中間重有厚厚既牛油,配合咪咖央醬真係天衣無縫。值得一試。主食方面就選左大蝦喇沙,呢個湯底非常香濃可口,而家啲料非常豐富量多,麵底就採用咗粗麵同米粉,兩款併咪口感一流。真係非常滿足。另一個就係什錦椰漿飯,呢款係馬拉風味,係香港都食到原汁原味既馬拉椰漿飯真係非常有驚喜。味道都唔錯,未試過既朋友仔可以試下。飲品方面就選左老街椰汁冰,上面有片薄荷葉做裝飾,椰香好香濃,非常好飲,夏天消暑一流。另一杯係古仔路芒果冰,芒果🥭味好出,我個人非常喜愛,世界級享受。