2024-01-03
俾我無意間發現到呢間餐廳性價比好🌊🌊份量一啲都唔吝嗇。立鱗燒甘鯛配海膽忌廉汁同烏魚子係一道相當精緻嘅美食😍,每一口都可以感受到料理嘅精心同創意🎨。甘鯛魚肉嘅質地鮮嫩,外層嘅魚鱗經過燒製之後香脆得嚟又唔會過於硬淨,就像係口感上嘅藝術品🐟。海膽忌廉汁嘅味道濃郁中帶有海洋嘅鮮味🌊,每一滴都非常珍貴。當嗰海膽汁同呢塊酥皮完美嘅甘鯛肉融合嘅時候,簡直就係味覺上嘅樂園🍽️。再黎講講烏魚子,啲烏魚子嘅鹹香能夠進一步提升整體嘅口感層次🧂,令人越食越有味,真係停唔到口😋。加上盤中簡潔嘅配菜布置,唔單止用色彩增添視覺效果🌈,更加係用不同嘅味道同質地去豐富整道菜嘅層次感。每一叉都好似喺味覺這方面嘅旅行🚀,將傳統美食同現代創意料理嘅精華融合,正正表現咗一場華麗嘅食材舞蹈✨。不難想像,食客用餐嘅時候展開一個個滿足嘅微笑😊,因為噉嘅美味令人每一次品嘗都充滿期待同喜悅🥳。紐西蘭頂級西冷-6oz簡直係呢度嘅經典菜餚,💥未食之前我地已經拎出手機照相,真係食得又影得!📸牛肉有豐富嘅肉質同飽滿嘅口感,口感有嚼勁,肉味比牛肉眼扒濃郁。🥩我地點咗7️⃣成熟,熟度剛剛好,👏🏻煎出嚟唔會太肥膩,💨幼嫩中帶少許咬口,入口嫩滑多汁,脂香惹味