2018-02-27 407 瀏覽
早前見有媒體報導其下午茶放題,本來見到facebook評論指其服務惡劣,有點卻步,但openrice正評不少,就一於試一試。年初三當日兩點到場,只有約十人在排隊。第一輪於兩點半開始,限時九十分鐘。放題主打DIY Pizza,餐廳提供薄餅餅底,客人可隨意添加醬汁及配料,例如粟米蕃茄雜菇等等,其後職員會加上芝士才放入烤爐,等五至十分鐘就有得食。佈滿芝士而新鮮出爐的薄餅味道不錯,加上是自製的所以覺得特別滿足。但由於餐廳不會替客人辨認你的薄餅,整好就會放上枱任人拎,客人最好自己睇實,當然咁樣就會浪費進食時間,所以建議留待較後時間才製作,亦可以替薄餅拍照或以放置配料的位置作辨認,否則容易被其他客人拿去。無人認領的會被職員取走,希望大家別製造浪費。沙律冇乜多試所以不評論,湯就比較稀。小食方面,薯條同意粉都幾好味,薯條新鮮炸起會不斷refill,意粉都係至少係暖。飲料方面當日只得凍或熱的柚子蜜,凍的可能比例不均勻或太多水,飲落同冰水分別最大,而熱的就比較有味。埋單每位$106,食得好飽,食物質素幾好,建議可以試下。另外想讚讚餐廳員工,不像facebook評論所指的差劣,反而態度良好有禮貌,在香港實在
埋單每位$106,食得好飽,食物質素幾好,建議可以試下。
另外想讚讚餐廳員工,不像facebook評論所指的差劣,反而態度良好有禮貌,在香港實在很難找到職員不黑面的餐廳了。