2004-07-05
真係一間幾難搵既餐廳, 不過難搵都值得, 個門口幾靚仲有個細園仔, 餐廳環境都幾懷舊, 大部份都係藤椅, 燈光好柔和, 不過地方幾細同幾迫, 所以人多時都幾嘈吵.叫左一份晚餐($120) 同一份牛柳($110), 晚餐包括:1.西芹忌廉湯: 飲落幾舒服, 唔會好杰同好濟咁, 麵包亦好香脆.2.燒羊脾, 羊脾片肉質幾幼細, 羊羶味唔重, 但個別有d筋, 幾難切開.3.甜品飲品, 甜品原本係朱古力蛋糕, 不過加$15 可轉其他特別d既蛋糕, 侍應姐姐知我地想試朱古力Mousse, 所以介紹左一個法國三色朱古力蛋糕, 真係好朱古力, 面頭一塊半溶既dark chocolate, 之下三層係白朱古力Mousse, 朱古力Mousse, 同埋dark chocolate Mousse~ d 朱古力真係幾好味, 不過都係小食多滋味~另外我單叫左一份牛柳5成熟, 十分滿意, 牛扒味都好濃, 而且肉質好淋~ 不過就貴左dd~埋單約$280, 服務唔錯~ 美中不足, 佢地無酒牌, 唔賣得酒, 連帶外來酒都唔得~ 可惜~