2013-03-05
兩日前訂座 8:30pm8:15pm到達即時入座<<環境>>+ 一入去就聞到好大陣味, 但講唔出係咩味+ 燈光較暗, 食譜要放得頗近咁睇+ 好多特別嘅裝飾, 頗有身處外國嘅感覺+ 有live band: 三位女歌手, 一位男歌手兼彈結他鋼琴女歌手唱歌都ok, 唱生日歌時其中一位會去有人生日果檯祝賀男歌手把聲好唔入咪, 幾乎完全聽唔到佢唱 @.@”佢地偶而會唱一兩首非英文嘅歌e.g.當晚就唱咗gangnam style(仲落力咁跳埋舞 xD) & 一首舊嘅廣東歌客人可以點唱英文歌<<服務>>+ 見隔離檯點食物時叫左野飲 另外要兩杯水, 但最後冇俾到水 我地食食下 朋友叫野飲時 加一杯水就有俾+ 以為叫左包會黎左包先, 但唔係 (可能德國冇呢個習慣?)+ 食完後 飲緊野, 侍應話要清潔我地坐緊果個範圍, 請我地搬去上面, 原本只係幫我朋友拎佢杯野飲, 見我自己拎, 佢就話我幫你拎埋丫~+ Last order時侍應笑住問仲有冇野加+ 走嘅時候門口兩位員工其中一位同一位客人講緊野, 冇同我地講多謝拜拜<<食物
8:15pm到達即時入座
<<環境>>
+ 一入去就聞到好大陣味, 但講唔出係咩味
+ 燈光較暗, 食譜要放得頗近咁睇
+ 好多特別嘅裝飾, 頗有身處外國嘅感覺
女歌手唱歌都ok, 唱生日歌時其中一位會去有人生日果檯祝賀
男歌手把聲好唔入咪, 幾乎完全聽唔到佢唱 @.@”
佢地偶而會唱一兩首非英文嘅歌
客人可以點唱英文歌
我地食食下 朋友叫野飲時 加一杯水就有俾
+ Last order時侍應笑住問仲有冇野加
<<食物>>
煙三文魚薯餅 Smoked salmon potato cake $120
個薯餅係將薯仔切成一條條 再壓成圓形
我覺得個邊硬左少少, 但裡面幾好, 有咬口
旁邊有青瓜(?)片
煙三文魚上面有少少沙律醬, 分量都ok
但食到尾有2條骨, 拮親牙肉 >_<
農夫包 Farm rolls $40
個人較喜歡芝士醬, 覺得豬肝醬個味怪怪地
個包外面比較硬, 但硬得黎係脆嘅
入面就幾軟
豬手 Pork knuckle $195
豬手黎果時侍應會問你幫你切埋起肉好唔好, 然後就會企係你附近切
豬手皮好脆, 肉好lum :9
酸椰菜真係幾酸xD 但應該係用黎消濟,
因為食到咁上下會覺得有d “餾”, 尤其唔係太多人分嘅話
Daiquiri – peach $75
佢唔係全液體, 有少少好似刨冰咁
幾好味, 清清地, 酒味唔會太濃
黑啤酒A. Dunkel 0.5L $79
朋友話同平時d啤酒無咩分別, 係麥味重d
我都試左一啖, 但我不嬲都唔鍾意啤酒, 所以不予置評
題外話/補充資料:
` 食豬手唔飲野真係有d乾
` 我地食完餐飯好口渴, 飲左幾杯水補番
` 豬手最好多d人一齊食, 否則好“餾”, 又會試唔到太多其他食物
* 建議餐廳出一個半份嘅豬手俾客人揀