2010-01-17 10 瀏覽
呢餐比藍納泰更似開年飯。我最愛既新彊菜喎,又有我最愛既羊呢。原本諗住有Lassi飲,點知冇(事實上,Lassi係印度既野飲,同新彊菜十萬九千里遠)唔緊要啦,我又唔想飲茶,俾杯熱水我都OK啦。叫左兩樣羊既野食,一個係帕爾木丁(實情係酥皮仔包羊肉焗既一舊舊野)同埋香酥羊仔骨。前菜係Free既新彊包,有d香料味,點埋有薄荷味既橄欖杏仁醬既清新,轉下眼就清碟*香酥羊仔骨其實都有小小貴,九十五蚊先四舊,香料對於一般人黎講已經足夠,但係我就要點多d孜然粉(相上面青色粉)、紅椒(紅色)同准鹽(白色)先夠完美;而帕爾木丁羊肉唔夠羊仔骨「So」,可能下次叫曲曲(放湯雲吞)先得。之後阿寒明知可能返小組遲到既危險叫左個玫瑰哈蜜瓜凍糕。真係好哈蜜瓜,無論係瓜茸定係小小玫瑰花水Jel住既哈蜜瓜,兩種唔同既口感,可以一次過食晒=)P.s:燈光好暗,真係要用手電附助照明;七點半有肚皮舞睇=)$: 95(羊仔骨) + 55(凍糕) + 40(帕爾木丁) + 10% Service Charge = 210~*

唔緊要啦,我又唔想飲茶,俾杯熱水我都OK啦。

同埋香酥羊仔骨。

轉下眼就清碟*

之後阿寒明知可能返小組遲到既危險叫左個玫瑰哈蜜瓜凍糕。
真係好哈蜜瓜,無論係瓜茸定係小小玫瑰花水Jel住既哈蜜瓜,
兩種唔同既口感,可以一次過食晒=)

P.s:燈光好暗,真係要用手電附助照明;
七點半有肚皮舞睇=)