2020-10-06
疫情既關係已經好耐無北上食正宗麻辣串,收工同朋友行街經過見到呢間串爆$128位任飲任食麻辣串!好抵呀!!好彩仲有一張枱,唔洗等位,我地一秒達成共識要入去試下!單單串串都有成40款選擇,另外仲有10款風小味食同埋有6種唔同既辣度可以選擇!除左小食同串串之外,比較大食既男士都唔需要擔心唔夠飽,因為佢地仲會提供湯麵任食!同行既朋友全部都係愛辣之人,我地先叫左小辣試試水溫,辣度適中,唔會好辣,所以我地就挑戰大辣!相比之下,大辣更香更麻,當然會辣D,但係接受到既辣。講番佢地既串串雖然款式好多,但係佢地每串都只會有一兩件,所以試晒所有款式不是夢!同埋呢個做法都好值得欣賞,因為可以減少浪費食物。見到佢地連鴨舌都有真係勁興奮!鴨舌都算大隻,而且好夠味,完全唔會有騷味!而我就好中意食娃娃菜、冬瓜、豆卜、秀珍菇…索晒D汁更野味!同埋佢地所有串串既食物都煮到岩岩好,唔會過熟影響食物口感。老闆仲超好人送冰涼粉俾我地解辣!!冰涼粉仲有淡淡清香既蔘味~呢間餐廳係真正既平、令、正,絕對係需要encore!!