2018-01-22
平時想去樓上CAFE都只識去旺角,朋友唔講我都唔知尖沙咀都有~於是我地就一齊去試下喇~一出LIFT門就見到大大幅壁畫,感覺好似回到幼稚園咁,其實幾親切,小朋友見到一定開心。明明唔係貓CAFE, 竟然有隻貓跳來跳去!佢會企埋上張枱度架, 完全唔驚人, 好可愛廚師發板(兩位起)$188/每位,特價$188/兩位半價wor, 唔試點得?仲可以幫我地寫埋字-牛油檸檬汁煎帶子刺身調味好正,香牛油味得來又唔遮住帶子鮮味。-香煎加拿大特大虎蝦兩隻蝦砌到成個心形咁-蒜片配香煎安格斯牛柳粒牛柳粒勁香口呀!我同朋友搶住來食-黑魚子鵝肝多士鵝肝多士烤得好脆,一口一件好滋味。-烈酒煮布冧布冧經烈酒煮過之後好淋身,甜甜地,口感唔錯-鹽水煮榮螺(冷盤)完全唔腥!-戀之花煙三文魚-蟹棒-和風雜菜沙律加$15可配價值$48飲品一杯,但我地都想揀特別D既飲品,所以補返差價:榛子朱古力 $58(跟餐+$25)香濃的朱各力飲品,加左D彩色朱古力碎好靚呀!橙(芒果熱情果青檸特調)$68(跟餐+$35)呢款係彩虹特飲,有7隻色可以揀,我揀呢個橙色(唔係橙味)。熱帶水果酸酸甜甜,飲落好解渴。香草牛油焗特大帆立貝三隻$98霎眼睇好
朋友唔講我都唔知尖沙咀都有~
於是我地就一齊去試下喇~
一出LIFT門就見到大大幅壁畫,
感覺好似回到幼稚園咁,其實幾親切,小朋友見到一定開心。
明明唔係貓CAFE, 竟然有隻貓跳來跳去!
佢會企埋上張枱度架, 完全唔驚人, 好可愛
廚師發板(兩位起)$188/每位,特價$188/兩位
半價wor, 唔試點得?
仲可以幫我地寫埋字
-牛油檸檬汁煎帶子刺身
調味好正,香牛油味得來又唔遮住帶子鮮味。
-香煎加拿大特大虎蝦
兩隻蝦砌到成個心形咁
牛柳粒勁香口呀!我同朋友搶住來食
-黑魚子鵝肝多士
鵝肝多士烤得好脆,一口一件好滋味。
-烈酒煮布冧
布冧經烈酒煮過之後好淋身,甜甜地,口感唔錯
-鹽水煮榮螺(冷盤)
完全唔腥!
-戀之花煙三文魚
-蟹棒
-和風雜菜沙律
香濃的朱各力飲品,加左D彩色朱古力碎好靚呀!
呢款係彩虹特飲,有7隻色可以揀,我揀呢個橙色(唔係橙味)。
熱帶水果酸酸甜甜,飲落好解渴。
香草牛油焗特大帆立貝三隻$98
霎眼睇好似頭先個帶子刺身,其實係完全唔同架!
呢個帆立貝會再熟D,更加重牛油味,好香口,唯一問題係數量-單數,所以要同朋友搶食
呢個雪糕望落好豐富呀!!!有香蕉、士多啤梨、棉花糖、CREAM同好多唔同味既雪糕。
雪糕有朱古力、綠茶、芒果、士多啤梨、紅豆,仲有小朋友至愛的百力滋、波板糖,
色彩繽紛又多元化,好岩帶小朋友來食,或者童心未泯的大人都岩食!
光顧滿$1000會送,但我地兩個人實在食唔夠$1,000,唯有另外叫>_<
整體來講真係一個適合GATHERING的地方, 我會推薦D家長帶埋小朋友一齊來