2013-11-01 147 瀏覽
等了又等,豚王終於落戶沙田新城市廣場!老實講,同其他分店冇乜大分別,唯一好處係可以用app去book定位,喺等位既時候可以四圍行下街,絕對可以善用時間!Anyway,是日叫左赤王同翠王,唔駛十分鐘就有野食,速度快得驚人。一向鐘意食辣野既我叫左「2辛」唐辛醬。麵質腍度剛好適中,入口有少少融化既感覺之餘又唔會好似一pat野咁。而腩肉剛剛好半肥瘦,小小肥膩增加口感之餘又唔會油腍腍咁,超正!唯一美中不足既係赤王本身既辣味,再加上超辣既醬令到overall既感覺有少少over左,建議下次食赤王最多只係叫「1辛」醬就夠晒喇!翠王方面,overall感覺比我想像中要失望。一心以為所謂芝士係新鮮芝士,點知只係芝士粉!而湯底既味道亦有D奇怪,就好似意大利粉Carbonara個sauce用水開稀之後再擺個麵落去,感覺怪怪的,雖然夠晒特別,但都只係可以只此一次,始終都係鍾意less is more既傳統豚王拉麵!Overall呢間豚王分店唯一既好處係可以用app去攞飛,唔駛等咁耐。Other than that無論食物質素、服務態度等等,都同其他分店大同小異。如果唔駛等位都OK既,否則喺人多到乜咁既沙田真係

Overall呢間豚王分店唯一既好處係可以用app去攞飛,唔駛等咁耐。Other than that無論食物質素、服務態度等等,都同其他分店大同小異。如果唔駛等位都OK既,否則喺人多到乜咁既沙田真係要諗諗先!
2013-10-26
5 分鐘 (堂食)