2016-07-15 260 瀏覽
我都算係食咗好多間冰室出名嘅都試過唔,少今次呢第一次來金記冰室,發現到老細囉係裝修方面幾有誠意,都幾有特色,不過呢一種並非係一種好有主題嘅冰室,就似乎係差少少舊式味道。你用乒乓波板設計嘅餐牌睇落有啲特別,但係乒乓波同食物又有什麼關係呢?黑牛,朱古力雪糕可樂,所謂嘅朱古力雪糕其實味道都唔係太濃烈,如果我係好香朱古力味嘅可能會出啲,依家啲朱古力味太淡。呢一個焗豬扒飯算係唔錯啦,畀得起大X樂嘅一哥焗豬扒飯,實在係好香嘅茄汁味配上芝士味,加埋豬扒大大件絕對係貨真價實。今餐最好食嘅都算係呢個屋企只有牛仔骨茄子同牛仔骨都煮得好入味,用來送飯就真係一流。呢一條清蒸石斑仔,絕對比得上係酒樓。石斑蒸嘅時間啱啱好,僅僅熟。我都係第一次係冰室食到咁多元化嘅嘢食,都算係銅鑼灣一個OK嘅選擇。
你用乒乓波板設計嘅餐牌睇落有啲特別,
但係乒乓波同食物又有什麼關係呢?