同朋友黎到旺角食lunch唔想頹食 上openrice見到呢間cafe環境好似好田園好舒服🌿幾岩兩個女仔👧🏻👧🏻傾下計 慢慢食個lunch💕環境真係好唔錯好舒服! feel到有突登佈置過😚有d花花草草咁 都幾靚😊裝修就真係好靚 即管試下d野食如何午餐餐牌都幾多選擇 無論西菜、日式菜、東南亞菜都有😗跟餐沙律用左麻醬 沙律菜都幾新鮮~跟餐餐湯餐湯係蕃茄湯 味道好濃郁 口感都好rich好creamy😋-檸檬海鹽脆炸蕃薯條 (+$18)比想像中份量少 但真係好值得嗌😆出面好少有炸甜薯條再加上佢調味好香好好味 檸檬海鹽嘅少少酸味令到個小食變左開胃菜🍋同個甜薯嘅甜味好夾又脆卜卜 食到停唔到口!-和風蕃茄咖哩漢堡扒溫泉蛋珍珠飯 ($92)蕃茄咖哩酸酸甜甜超級開胃 配埋蛋黃漿仲正😍漢堡扒有d乾身 但念在佢好厚肉😂始終要煮到個心熟 所以表皮會乾少少 好啦原諒佢🙈珍珠飯可以話係我最愛 不過再煮林少少會更好-牛油果吞拿魚墨西哥卷配田園沙律 ($62)🥑牛油果好多 入面係牛油果莎莎 有埋酸酸甜甜嘅蕃茄粒墨西哥卷唔錯 唔會太乾身🌯同埋佢個田園沙律用左和風沙律醬 比起跟餐沙律個麻醬黎得light好多 食得開胃d-
同朋友黎到旺角食lunch
幾岩兩個女仔👧🏻👧🏻傾下計 慢慢食個lunch💕

環境真係好唔錯好舒服! feel到有突登佈置過😚
有d花花草草咁 都幾靚😊
裝修就真係好靚 即管試下d野食如何

午餐餐牌都幾多選擇 無論西菜、日式菜、東南亞菜都有😗

跟餐沙律
用左麻醬 沙律菜都幾新鮮~
沙律

跟餐餐湯
餐湯係蕃茄湯 味道好濃郁 口感都好rich好creamy😋
蕃茄湯

檸檬海鹽脆炸蕃薯條 (+$18)
比想像中份量少 但真係好值得嗌😆
出面好少有炸甜薯條
再加上佢調味好香好好味
檸檬海鹽嘅少少酸味令到個小食變左開胃菜🍋
同個甜薯嘅甜味好夾
又脆卜卜 食到停唔到口!
檸檬海鹽脆炸蕃薯條

和風蕃茄咖哩漢堡扒溫泉蛋珍珠飯 ($92)
蕃茄咖哩酸酸甜甜超級開胃 配埋蛋黃漿仲正😍

漢堡扒有d乾身 但念在佢好厚肉😂
始終要煮到個心熟 所以表皮會乾少少 好啦原諒佢🙈
珍珠飯可以話係我最愛 不過再煮林少少會更好
和風蕃茄咖哩漢堡扒溫泉蛋珍珠飯

牛油果吞拿魚墨西哥卷配田園沙律 ($62)
🥑牛油果好多 入面係牛油果莎莎 有埋酸酸甜甜嘅蕃茄粒
墨西哥卷唔錯 唔會太乾身🌯

牛油果吞拿魚墨西哥卷配田園沙律

薰衣草鮮奶 (+$8)
本身唔知點解ff係紫色 所以一上枱個下見到白雪雪奶泡係有d失望 認真飲一啖又極有驚喜✨
薰衣草味係慢慢係味蕾滲出黎 同牛奶有意想唔到嘅夾 好有驚喜!💕💕
薰衣草牛奶

西柚汁 (+$8)
侍應姐姐好友善 落單個陣提醒我真係會好酸 之前都有客人問過點解咁酸😂
但飲落真係比平時嘅酸好多!
可能真係鮮榨關係🙈
西柚汁

午市都keep住好爆😳😳 會建議book位!
但呢間真係好唔錯 會想再黎😆😚😚
沙律