今晚收工去到灣仔搵野食,經過左椰粉湯紅覺得個名幾特別,細看餐牌原來係主打健康食物,仲要個裝修風格成間網紅既打卡Cafe咁樣👍🏻!依幾個吊燈真係好令,似去左Cafe打卡!炭燒鰻魚椰香蛋包飯,原來會跟埋椰汁自由調味,蛋包飯夠香滑,唔會好濃味,鰻魚烤的岩岩好,唔會太過乾或者燶咗,配埋椰汁甜甜地食落好夾,有粟米,南瓜同小蕃茄做伴碟,食落開胃健康,另加15蚊(total HKD93)可以跟埋是日食療拿杯湯,今日係荷葉冬瓜三豆湯,好足料既老火湯,好味又健康,抵飲!竹絲海南雞椰香飯套餐,就連埋一碟油菜上,已經包埋食療拿杯湯,total HKD108, 份量都幾大, 男士都夠食得飽,一開始唔係咁習慣黑色既海南雞,但一試有驚喜,比起平時食既海南雞無咁肥,可以話係完全無油,雞肉味比較重同埋口感結實,符合健康主題👍🏻!醬汁係偏重薑味,輕酸同埋蒜味,要黎撈飯都非常適合!油菜用既豉油唔會太咸,明顯有顧及健康嘅主題!依餐飯唔洗加一,環境同食物都好好,性價比高,值得推介!👏🏻

依幾個吊燈真係好令,似去左Cafe打卡!

依餐飯唔洗加一,環境同食物都好好,性價比高,值得推介!👏🏻

• 食療拿杯湯
  • 椰香海南雞椰香飯套餐