2016-06-15 728 瀏覽
上星期同bay去完深圳食辣耳猶未盡,今日行行下街決定一於去回味一番。見到餐廳名係什麼江湖菜,咁咩ya係江湖菜呢?就咁廳真係有dd攪笑。地方幾大下,坐得亦幾舒服。菜牌圖片幾精美,唔知實物係咪一樣呢?佐敦呢頭食江湖麻辣菜式,好刺都無平過港島區好多,不過d送菜黎到份量就幾十足既。前菜小食有點辣,椰菜好爽口,是預早每枱都有的,賣相普通卻又有驚喜,是吾家的四川辣椒醬味道,所以整碟被我掃清光。川北涼粉28量出奇的多,喜麻辣涼拌者會喜歡,雖然辣味不足,但面頭的辣醬香蒜甚有睇頭,兩個人也好難可完成。涼粉涼浸浸加上酸辣麻汁很清新,不過夾起是較易碎。紅油抄手56一碟有半打,涵不多但皮很大,是我喜歡的像燕尾,入口相當滑溜,加上肉入口好鮮香,多的是的辣油浸著抄手,這狀態我是特喜歡的。李莊白肉78蒜滿舖面,還以為是辣椒醬呢,白肉好香濃蒜香味道,肉質鬆化十分滋味,而且量也不少,底層舖上不少青瓜塊,也好爽脆bor。九眼橋火爆香辣魷魚108彩椒洋蔥加不少量的魷魚爆炒後,份量算大,惹味爽口的肉質,又有少少小驚喜。不過用了好多油去炒吧,所以碟底也有好多油,吃到嘴唇令令閃閃的。人客不太多,服務有點妥慢。但神奇的上菜幾分鍾就

川北涼粉28
紅油抄手56
李莊白肉78
九眼橋火爆香辣魷魚108
人客不太多,服務有點妥慢。但神奇的上菜幾分鍾就有,勁。